C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Bűvös bolt

Ázsia Bt.

Ajánlom ismerőseimnek

bugyóka 2007. január 28., vasárnap 21:36

ennivaló kis gonbák :)ennivaló kis gonbák :)Ide nem téved be senki, ha nem ismeri - pedig gasztromanóknak mindenképp a figyelmükbe ajánlanám ezt a fővámtéri Vásárcsarnokba rejtett csodaboltot.

Az Ázsia Bt. néven futó élelmiszerbolt nem is kicsi, nem is nagy, talán egy labirintushoz lehetne hasonlítani: már a bejárat megtalálása is némi leleményességet igényel. Azért jobb a helyzet, mint az Ikeában nyilak nélkül. Tény, hogy ha sok az ember az üzletben, elég frusztrás a vásárlás, de a kínálat hatalmas, a különböző termékekből szinte csak egy pár darab fér el a polcokon.

fűszersorfűszersorKardamomot kerestem massala-teához, amikor először bejöttünk ide: a fűszerpultot nem volt nehéz megtalálni. A fűszerek és a fűszerkeverékek átlátszó zacsiban, abc-sorrendben, szorosan egymás mellett zsúfolódnak a kb. hat négyzetméteres, sűrűn polcozott falat teljesen megtöltve.

Gombáért (gonbáért) is ide jövünk vissza újra és újra, rengeteg fajtája kapható szárítva, fagyasztva vagy "befőttként". Shiitakét (illatos gonba) szárított verzióban, negyvendekás kiszerelésben zsákmányoltunk. Szerencsére mindenből válogathatunk rendesen: ecetekből, mustárokból, öntetekből, gyümölcs- és zöldségkonzervekből, befőttekből, lisztekből, rizsfélékből, gabonapelyhekből, teakeverékekből, hüvelyesekből, aszalt és csonthéjas gyümölcsökből, lekvárokból, szója- és biokajákból...

A tortadísztéshez való, különböző színű és formájú cukorkák és csokidíszek átlátszó műanyag fakkokba vannak rendezgetve, van itt pempős méz, sőt az egyik polcon megtaláltuk az eredeti, régnemlátott krumplicukrot is!

Kezdők a szakácskönyvek közt nézzenek szét legelőször, aztán jöhet a thai kőmozsár, az igazi vas wok vagy a sushitekerő bambusz és a japán evőszett, minden egyenesen Ázsiából. :)

Vámház körúti Vásárcsarnok (Budapest IX., Vámház krt. 1-3.), pinceszint, a halasoknál
Nyitva tartás: H: 6.00-17.00, K-P: 6.00-18.00, Szo: 6.00-14.00

teapolcteapolc talpas mozsártalpas mozsár szószokszószok zsufizsufi

fotók: Deák László

Csak belépett felhasználók kommentezhetnek. Lépj be (az oldal tetején), vagy kattints ide a belépéshez.
Regisztrálni itt tudsz.